Nazalost, posto traktor nije dobro palio bata Ceda je pokusao nizbrdo da ga upali. Posto je u blizini bila krivina, a pritom jos prikolica prikljucena na traktor sve je uzelo maha i prikolica je u krivini povukla traktor u provaliji. On je ostao ukljescen ispod traktora bez kabine. Ljudi koji su bili sa njim bili su bespomocni bilo sta da urade. Nazalost. Iskreno saucesce porodici Kikic!
Najiskrenije saucesce Por.Kikic.Sedeo sam sa njim prosle nedelje i pio kafu.Svratio je cisto onako,na casicu razgovora. Tragedija i ogroman gubitak za njegovu porodicu i za sve koji su ga poznavali i postovali.Nek ti je laka zemlja prijatelju.
Iskreno saucesce familiji Kikic , povodom tragicne smrti nasmejanog " Bata Cede " !
Ova tragedija je odnela jos jedan ljudski zivot. Prema svim informacijama, do tragedije je doslo zbog neispravnosti vozila. Postavlja se pitanje : Da li bi doslo do tragedije da je traktor palio normalno ? Na ovo pitanje treba da razmislimo svi "pre" koriscenja bilo kog neispravnog vozila, jer "posle" je kasno .
Moje saucesce porodici Stankovic. Otisao je Trucke koji je hteo i uspeo da sprovede neki red u crkvi i crkvenom odboru. Njegovim nesebicnim angazovanjem imamo crkve i crkveno dvoriste onakve, kakve danas jesu! Neka mu je laka zemlja
Umro je Boris Dzambric covek koga svi dobro znamo prvenstveno kao uglednog gradjanina, mastora, politicara,osnivaca i velikog borca za ljuska prava vlaskog naroda, dobrocinitelja kao i odbornika u mesnoj zajednici.Poslednjih godina intezivno se bavio skupljanjem retkih starih fotografija kao i obicaja u Dusanovcu koji mi nazalost smo zaboravili.Jedan od prvih opozicionara 90` kao i utemeljivaca proslave kod starog manastira Dusice.Dobitnik je mnogih priznanja ne samo kod nas vec i u inostrastvu.O radu i delu Borisa mogu se pisati ne samo stranice vec knjige, nazalos prerana smrt uzela nam jos jednog velikana....
Otisao je za uvek , covek , koga mozemo nazvati " Legenda Dusanovca ". Znao je Bora , kao nijedan drugi , da svojim mastovitim pricama okupi i zabavlja sve Dusanovcane. Za njega mozemo s pravom reci , da je nase selo i gotovo "lozu " mozda svakog naseg mestana poznavao vise od svakog skolovanog etnologa u nasoj okolini.
U vecernjim satima sumorne jeseni, na klupama " casice razgovora " naseg Dusanovca , nedostajace zauvek " majstor Djambru " koji je ujedno bio i prvi - radio amater na nasim prostorima - Negotinske krajine .
On je nekada ,ne tako daleke 65. godine , od jednog najednostavnijeg radija RR - Nis , samoucki je napravio radio stanicu preko koje je svojim radio emisijama zabavljao Dusanovac i okolna sela.
Mislim da ce njegov lik ostati dugo u secanju Dusanovcana.