1. Dragi kolega, dugo se nismo vidjeli! - Dje si, pička ti materina! 2. Izvini, ali malo duže sam te čekao. - Dje si, jebo te! 3. Gospodin je veoma obrazovan. - On je pederčina! 4. Mislim da niste dobro sagledali sve aspekte ugovora. - Jebem te ćorava! 5. Mora da se šalite. - Sereš! 6. Ne, nikako niste u pravu. - Ma, puši kurac! 7. Informacija koju imate ne odgovara činjenicnom stanju. - Jedeš govna! 8. Vaša sekretarica je veoma simpatična. - Je l' jebeš ti to?! 9. Prijatno! - Diši malo! 10. Koju funkciju ima gospodin u firmi? - Koji je on kurac? 11. Trenutno nismo zainteresirani za reklamu. - Koji će mi kurac reklama?? 12. Smatram da njegovo mišljenje ne treba uvažiti. - Ko ga jebe! 13. Ovaj projekat je lako ostvarljiv. - To je pičkin dim! 14. Ovo je nemoguće. - Može, al' u kurcu! 15. Nismo u mogućnosti da vam damo robu na odloženo plaćanje. - Daću ti kurac ja na odgodjeno! 16. Taj zakon ne treba uvažavati. - Jebeš zakon! 17. Najzad! - Fala kurcu! 18. Trenutno naša firma ne stoji baš najbolje. - U govnima smo do grla! 19. Gospodin je veoma oprezan pregovarač. - Goni ga u pičku materinu! 20. Razvoj trzišne situacije ne ide nam na ruku. - E, u kurac! 21. Zbog čega odbijate daljnu saradnju? - Koji ti je kurac? 22. Gospoda su jako utjecajna. - sve kurac do kurca! 23. On nema mnogo utjecaja. - Može mi ga popušit'! 24. Hvala. - (izraz ne postoji) 25. Izvinite. - Jebi ga!